Варненка разказа във Фейсбук за опита си да помогне на

...
Варненка разказа във Фейсбук за опита си да помогне на
Коментари Харесай

Разказ на варненка: Опитах да помогна на мъж, който лежи на цимента, от 112 ми затвориха

Варненка описа във Facebook за опита си да помогне на мъж, който е разкрила да лежи под козирка на блок в неприятно положение. Илияна Асенова написа в групата в обществената мрежа за опитите си да алармира институциите за случая. Обаждането ѝ до незабавния тел.112 обаче приключило не по метода, по който е очаквала – от отсрещната страна ѝ затворили, без да ѝ кажат, че ще пратят полиция, медицински екип или обществен работник  да ревизира положението на индивида. Ето какво описа варненката за обстановката зад бл. 142, в ж.к. „ Възраждане ”, където разкрила лежащия мъж:

„ От този вход не се влиза. Попитах индивида дали е добре. Не разбрах какво сподели. Може би е пийнал. Казах му да не лежи там на цимента, ще истине. Видях, че стана на крайници и се клати и отново легна. Май е от ромски генезис.
Обадих се на 112. Жената ме пита какво прави, по какъв начин наподобява и реши, че не му би трябвало незабавна здравна помощ. Казах ѝ, за какво не изпратят служители на реда да ревизират защо става въпрос, могат да го настанят в някой подслон. Тя ме пита дали съгласно мен е скитник. Аз по какъв начин да преценява? Жената ми затвори телефона.
Видях в квартала патрулка и споделих на двамата млади служители на реда да ревизират ”.

Разказът на Илияна Асенова провокира доста мнения на участници във фейсбук групата. Мнозина акцентират, че такива обстановки във Варна не са необичайност, само че от време на време институциите просто не реагират на сигналите за тях. Други пък с горест установяват, че по-често има кой да помогне на бедстващо животно, в сравнение с бедстващ човек.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР