Varna24.bg На брифинг в областна администрация днес стана ясно кой може

...
Varna24.bg
На брифинг в областна администрация днес стана ясно кой може
Коментари Харесай

РЗИ - Варна с последна информация кой има право на зелен сертификат!

 Varna24.bg На брифинг в регионална администрация през днешния ден стана ясно кой може да получи зелен документ, съгласно последната заповед, срусната от Министрество на опазването на здравето, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Право на зелен документ имат лицата, които да преболедували и са регистрирани в РЗИ-Варна, като отминалостта на документа важи от 11-я ден на изработен антигенен или ПСР тест до 365-я ден, т.е. за една година.

Право на неопределен документ имат лицата, които към този момент са имунизирани с две дози от дадена ваксина, както и лицата, имунизирани с еднодозова ваксина, още от първия ден след имунизацията.

Лицата, които са имунизирани с първа доза на двудозова ваксина, имат право на зелен документ със период от 30 дни от деня на имунизирането си, като се допуска че в този интервал ще бъде сложена и втората доза ", изясни доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ-Варна.

До момента в РЗИ-Варна няма постъпили сигнали за подправени зелени документи.

За последната седмица чиновници на ОДБХ са ревизирали 31 заведения и търговски обекти, Инспекцията по труда - 12, а РЗИ 32, като при нито една инспекция не са установени съществени нарушавания. 

Областният шеф Марио Смърков съобщи, че идната седмица следва да бъде призован спешният щаб, на който да бъде изработен разбор на обстановката все още. Не се чака да бъдат взети някакви още по-рестриктивни решения за област Варна, макар високата заболеваемост.

" Мирките на национално равнище са задоволително рестриктивни и основават отрицателна настройка. Целта на тези ограничения е не да лимитира бизнеса, а да се съблюдават ", разяснява регионалният шеф. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР