Varna24.bg публикува писмото без редакторска намеса:Писмо до г-н Иван Портних

...
Varna24.bg публикува писмото без редакторска намеса:Писмо до г-н Иван Портних
Коментари Харесай

Жители на варненско село искат оставката на Портних заради бездействие


Varna24.bg разгласява писмото без редакторска интервенция:

" Писмо до господин Иван Портних – кмет на Община Варна по отношение на отхвърли му да откликне на потребността от създаване на улична инфраструктура и мръсна канализация в с. Константиново - общ. Варна от Инициативен комитет поданици на село Константиново, общ. Варна.

Относно: Нежеланието ни повече да живеем по сходен неподобаващ метод. 

Г-н Портних, след всички входирани в общината молби и писма останали без отговор за създаване на мръсна канализация и поправяне и асфалтиране на улиците на село Константиново, се обръщаме още веднъж към Вас, в този момент от позицията на акредитиран орган определен и излъчен от жителите на селото ни.

Нееднократно, ние, жителите и кметът на селото Константиново, сме Ви запознавали с проблемите ни – липса на мръсна канализация, неасфалтирани улици и неукрепени дерта. Близо две хиляди души етнически българи, сме сложени в унизителното състояние да Ви молим, за нещо, което би трябвало да извършите и ни осигурите по закон – право на естествен достъп до домовете ни. Не Ви молим за разпределяне на обществени помощи за безработица, (цялото трудоспособно население тук работи и с налозите изплаща заплатата Ви), а за това да ни осигурите обикновени условия за естествен живот - достъп до къщите ни и канализация. Ако сте не запомнил, Ви припомняме, че като Ваши гласоподаватели и работодатели, като жители на република България и поданици на село в териториалната подготвеност на община Варна, имаме освен правото да Ви молим, само че и да пожелаваме да ни осигурите тези условия. Ако не можете или не желаете да го сторите, Ви призоваваме да подадете оставка и освободите поста си, за избор на по-достоен претендент. Ние загубихме самообладание да се борим с бюрокрацията Ви и ни омръзнаха празните Ви обещания - преди изборите и след наводнението; такива, направени в персонални срещи с нас и в отговори на наши писма и изявления в медиите. Припомняме Ви основното от тях: " ще създадем ", а не " направихме ". Ето края единствено на последния Ви отговор до медиите, който гласи: " До момента в Община Варна не е получен отговор от комисията - нито отвод, нито удостоверение за разпределяне на желаните средства. " Тези средства, твърдите, са поискани преди две години! Още двадесет (или двеста), ли би трябвало да изчакаме, с цел да стартира да се прави нещо за селото ни? Ще напомним и последния отговор, който дадохте на запитване на наш гражданин преди повече от година: " За вредите - чакаме решение на комисията, уповавам се да е скоро, в случай че не - ще го създадем с бюджета на общината. Здрава и щастлива 2017-та! "

Не Ви ли се коства, че на този декор, господин Портних, алюзията която внушавате с думите на Левски от фотографията на профила си във ФБ: " Дела са нужни, а не думи ", наподобява напълно... неуместно, (да не използваме друга дума,) пред тип всички празни обещания, които дадохте?

От доста години в селото ни няма положени и 100 метра асфалт. Майките ни, отиващи да продават на пазара, с цел да донадят някой лев към мизерните си пенсии, децата ни и ние, които с отчисленията от нашите заплати, плащаме вашата, вървим с километри по разрушени и кални улици, с цел да стигнем до спирката на междуградския или учебен рейс. Жените ни и майките на българчетата – същите тези наши деца – децата на намалящият ни етнос, трошат бебешките колички по разрушените, кални и изровени от пороя улици. Трошим леките коли, нервите и парите си (, останали след облагането им с налози за Вашите заплати!)... И се питаме за какво? За да Ви осигуряваме комфорт и обезпечаваме единствено кметското Ви заплащане, ли?!

И тук не става въпрос даже за някоя обезлюдена високопланинска махала, а за населено място с 2000 души българи, отстоящо едвам на петнадесет километра от Варна, с трендове за превръщането му в квартал, съгласно някои туристически и организации за недвижими парцели! Две години след наводнението, селото ни наподобява по същия метод, както тогава - изровени и останали без асфалт улици, неремонтирани мостове и хора, за следващ път излъгани от управниците си... От Вас, господин Портних!

Омръзна ни от неистини и популизъм! Наслушахме им се от устата Ви преди избора Ви за кмет, след наводнението и до в този момент! Омръзна ни от цялото безхаберие и нахалство на локалната власт - сляпа и глуха за проблемите ни! Може във Вашите очи да сме селяни, (калпав материал или дебили, съгласно някои от сътрудниците Ви политици), само че също така сме и българи, към момента живи, и живеещи тук, в България, със същите (, а евентуално, и доста по-елементарни) потребности от Вашите и тези на фамилията Ви... Но по образеца на водача си от Мизия, и Вие не направихте за нас освен това от безвъзмезден PR на гърба на страданието ни... За което, като гласоподаватели и народ, с изключение на Бог, ви осъждаме и ние! 

Приканваме Ви да деянията героизъм (, в случай че е възможно), подадете оставка и освободите мястото си за избор на по-достоен претендент.

Инициативен комитет – с. Константиново ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР