Варна. За 17-а поредна година в навечерието на 24 май,

...
Варна. За 17-а поредна година в навечерието на 24 май,
Коментари Харесай

Медицински университет-Варна връчи отличието „Почетен знак със Синя лента“ за 17-а поредна година

Варна. За 17-а поредна година в навечерието на 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Ректорът на Медицински университет – Варна проф. доктор Валентин Игнатов връчи на заслужили преподаватели оценката „ Почетен знак със синя лента ". Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Тържествената гала по награждаването се състоя на 21 май в Първа публика на университета.

Наградени бяха одобрени в здравната просвета професори, доценти и преподаватели. „ Почетният знак със Синя лента " е знак на висок професионализъм и самопризнание към знанията и уменията на отличените и достиженията им в науката.

За високи заслуги и достижения в региона на инфекциозните заболявания, за дейна управителна роля като шеф на Втора клиника по инфекциозни заболявания, началник на направление „ Инфекциозни заболявания " и Катедра по инфекциозни заболявания, паразитология и дерматология на МУ-Варна, почетен знак получи доцент доктор Диана Радкова. Тя изрече своята признателност и се обърна към присъстващите с думите: „ За мен през годините и към сегашния миг е предизвикателство, наслаждение и горделивост да работя с постоянно новаторското управление на Медицински университет – Варна и Университетската болница „ Св. Марина ". Благодаря за оказаната цялостна поддръжка и доверие. "

Високото академично отличие „ Почетен знак със Синя лента " бе присъдено и на проф. доктор Димитричка Близнакова за дейната й научна, управническа и дългогодишна преподавателска активност, за високи заслуги и достижения в региона на детските заболявания и детската нефрология, за принос в развиването на Катедрата по клинични медицински науки на МУ-Варна и Първа детска клиника на Университетска болница „ Св. Марина " – Варна, както и за изключителни заслуги за създаване и издигане престижа на университета в позицията й на шеф на Медицински лицей – Варна. „ Споделям с Вас насладата и вълнението си за това, което ми се случва. В този живот може да осъществиш две неща – първо, да се намериш и, второ, да се създадеш. Аз съм се намерила в семейство на хора на изкуството, на хубостта и на музиката, а се сътворих и построих измежду Вас. В този подтекст бих желала да благодаря на всички за хубавите думи, за отношението и за поддръжката ", показа проф. Близнакова.

За приноса си в региона на вътрешните заболявания и нефрологията, за дейна управителна роля като шеф на Учебен бранш по нефрология, хемодиализа и токсикология на Катедрата по вътрешни заболявания на МУ-Варна, за високи заслуги в развиването на Клиника по нефрология на Университетска болница „ Св. Марина " – Варна, както и за дългогодишна преподавателска и научна активност и извънреден принос в издигане престижа на МУ-Варна, почетен знак получи доцент доктор Добрин Паскалев. Той благодари на управлението на МУ-Варна, на своите сътрудници и другари и сподели: „ Трогнат съм и разчувствуван в този миг, получавайки тази премия. Благодаря Ви! "

Специална групова премия „ Почетен знак със Синя лента " бе присъдена на екипа на Дирекция „ Учебна активност ", осъществил през последните осем години извънредно сполучливи акции за набиране на студенти, както и за реализиране на редица интензивности за издигане на университетския престиж на МУ-Варна. Проф. доктор Албена Керековска, шеф Дирекция „ Учебна активност ", одобри оценката от името на целия екип и се обърна към присъстващите с думите: „ Приемаме това високо отличие с неспокойствие и с задоволство от признанието за положения труд и постигнатите резултати. Благодарим за изискванията, в които имаме опция да работим, и за поддръжката, която получаваме. От името на целия колектив на Дирекция „ Учебна активност " поисквам здраве, мотивация, задоволство и триумфи. За нас е чест! ".

По време на церемонията бе връчена и учредената в МУ-Варна премия на името на доктор Васил Христов за развиване на млади учени. Почетни грамоти бяха раздадени на студенти, които с безрезервност вземат участие интензивно като доброволци в битката с COVID-19 в Университетска болница „ Св. Марина " – Варна. Проф. доктор Христо Кожухаров връчи премиите на отличените студенти и сподели: „ В живота ние изпълняваме разнообразни ролеви модели. Налага ни се професионално да бъдем лечители, преподаватели, само че и да даваме персонален образец. Повече от година сме в тежки условия на коронаепидемия. В тези сложни времена не малко от нашите студенти избраха да работят непринудено в коронавирус отделения. Показаха съзидателност и жертвоготовност. Благодаря Ви! ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР