Варна. В тази политическа кампания нямаше ясен предизборен политически сблъсък,

...
Варна. В тази политическа кампания нямаше ясен предизборен политически сблъсък,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, „Републиканци за България“: В тази политическа кампания нямаше ясен предизборен политически сблъсък, в който да бъде очертан хоризонта за развитието на страната

Варна. В тази политическа акция нямаше явен избирателен политически конфликт, в който да бъде обрисуван хоризонта за развиването на страната от всяка една политическа партия. Това съобщи през днешния ден във Варна Цветан Цветанов, ръководител на Политическа партия " Републиканци за България “, съобщи кореспондент Радио „ Фокус “ – Варна . Той уточни, че e извънредно задоволен от обстоятелството, че това е една от дребното партии, които се постара да бъде на терен, да води пряк диалог с хората и да коментира за главните послания в управническа стратегия на „ Републиканци за България “.

„ Тревожно е, че в тази акция нямаше явен политически конфликт на политически хрумвания за хоризонта на страната. Аз съм уверен, че в нашата политическа стратегия има доста явен небосвод за това какво би трябвало да се направи и какви са бързите, незабавни ограничения, които страната би трябвало да вземе, с цел да може да стабилизира както стопанска система, по този начин и да бъде поредна в ограниченията, които подхваща.

Водач на листата за Варна на една от водещите политически сили е актуалният министър на опазването на здравето. Няма по какъв начин да се изясни по какъв начин и за какво в една демократична страна министър председателят на страната разпорежда на министъра на опазването на здравето да вкара по-либерален режим в случай, че имаше към този момент начални признаци за увеличение на инфектираните с COVID-19. В тези условия бяха отворени всички заведения за хранене и хотели. След 10 дни това беше променено, тъй като специалистите в опазването на здравето схванаха, че системата не може да издържи.

Няма по какъв начин да разбираем на българските гласоподаватели, че когато беше първият локдаун предходната година по това време, 8 месеца бяха пропилени, с цел да се направи нова организация на работа.

Имаше опция една от ограниченията, които ние предлагахме от " Републиканци за България “, всички ведомствени лечебни заведения да бъдат коронавирус лечебни заведения, да бъде въведена.

Има лечебни заведения, които са основани с сходен метод, когато има бедствия, повреди, те да могат да поемат целия този нужен лекарски запас и да оказват помощ да не загубим човешки животи.

По-тревожното е, че когато не направиха това, нямаха и обединен здравен протокол. Когато нашите специалисти излязоха, една седмица по-късно имаше към този момент здравен протокол, това беше при започване на втория локдаун.

Това са едни непоследователни дейности и ние ясно сме декларирали в нашата управническа стратегия, че имунизацията е единствения метод, с цел да може да се построи този имунитет на обществото и от там да проработят всички браншове без терзания.

Трябваше когато се блокира страната, да има ограничения, които действително да подкрепят бизнеса, с цел да не се опълчва обществото едно на друго. Представете си в случай че личният състав на заведенията и хотелите се пренасочи към други действия, с цел да може да оцелява в тези условия, по какъв начин нашия туризъм ще се окаже без фрагменти. Знаем какъв така и така е главният недостиг на фрагменти в мощните летни месеци на българското Черноморие. Правителството нямаше стъпки за запазване на този капацитет на страната.

Това, което ние предлагаме, е бърза своевременна актуализация на бюджета. В края на предходната година ни се обясняваше, че стопанската система ще работи в естествени условия. При приемането на бюджета за 2021 година имаше едни повишени доходи и повишени разноски с недостиг от към 5 милиарда лева Представете си какъв ще бъде дефицитът, в случай че харчим за действия, с които заобикаляме публичните поръчки, само че не и да подкрепяме действителния бизнес, което е главната роля на държавното управление в тези условия на пандемия “, сподели още Цветан Цветанов.

Той уточни, че в управническата си стратегия Политическа партия " Републиканци за България “ залага на няколко значими неща.

Върховенство на закона, понижаване на политическата квота във Висшия правосъден съвет, понижаване на мандата на основния прокурор, закриване на профилирания съд и профилираната прокуратура, право на индвидуална частна тъжба до Конституционния съд, и въвеждането на електронно ръководство, което да понижи корупционния напън.

Лидерът на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов бе на посещаване във Варна дружно със зам.-председателя на партията Павел Вълнев, а на срещата участваха още регионалният координатор Панайот Кискинов, юрист Диан Иванов и депутатът Нели Петрова, която разгласи претекстовете си да смени Политическа партия ГЕРБ с Политическа партия " Републиканци за България “.

По време на срещата националният представител от гражданската квота на ГЕРБ в предишния парламент Нели Петрова изясни, че дава поддръжката си за Политическа партия " Републиканци за България “, защото преди 10 години, когато щерка й умира на пешеходна пътека във Варна, Цветан Цветанов е бил единствения български политик, подал ръка на почернените родители.

" За 7 години обещанието, че ще има нов закон за придвижване по пътищата, не се случи. Това беше моя персонална идея и аз се усещам доста разочарована, че за това време държавното управление не съумя да извърши обещанието си към нас. Апелирам към всички хора, наранени по някакъв метод от битова престъпност или пътнотранспортни катастрофи, на които господин Цветанов е оказал помощ и е спазил своите обещания към тях, да гласоподават с бюлетина 21 “, прикани Нели Петрова.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР