Варна. Университетска ботаническа градина – Екопарк Варна отбелязва Гергьовден с

...
Варна. Университетска ботаническа градина – Екопарк Варна отбелязва Гергьовден с
Коментари Харесай

Гергьовденска хоротека в Екопарк Варна

Варна. Университетска ботаническа градина – Екопарк Варна отбелязва Гергьовден с хоротека и национално забавление. Това оповестиха от Университетска Ботаническа Градина – Варна .
От 11:00 часа на 6 май в Екопарка ще звучи богата фолклорна палитра от обичайни хора и песни. Очакваме всички фенове, експерти или просто фенове на българската национална музика да се заловен на кръшното българско хоро. Всеки може да допренесе за празничното въодушевление с носия, национален инструмент и всичко обвързвано с българския фолклор. Очакват ви доста танци, барбекю навън и лотария с награди, както и разходка измежду пъстрите пролетни багри в парка с достоверна българска писана каруца.
Събитието е част от културния календар на Екопарк Варна във връзка 130 годишнината на Университетски Ботанически Градини.
Гергьовден бележи началото на лятото и новата стопанска година. Празникът е обвързван със събуждането на природата, с аромата на цветята, тревите и билките. Чества се в деня на християнския светец Георги, който в националните показа е настойник на овчарите и стадата. В иконите се изобразява на бял кон, рязък с копие дракон - по тази причина се назовава и Свети Георги Победоносец.
Вход за възрастни: 5 лева
Ученици, студенти и пенсионери: 3 лева

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР