Варна ще има своя индустриално-технологичен парк по проект на общината

...
Варна ще има своя индустриално-технологичен парк по проект на общината
Коментари Харесай

Варна ще се сдобие с индустриално-технологичен парк

Варна ще има своя индустриално-технологичен парк по план на общината и Национална компания " Индустриални зони ". Това заяви зам-министърът на стопанската система Александър Манолев на среща с предприемачи в града.

Община Варна дава парцел с директен изход на Черно море, ситуиран в островната част на Южна промишлена зона ( " Острова " ) с повърхност от 41 680 кв. м, а задължението на страната ще бъде да построи инфраструктурата.

Манолев изрази вяра, че в къси периоди ще стартира работата по подробния организационен проект на зоната и проекта за регулация, с цел да може по-късно да стартира и физическата работа в нея. Разположението на зоната обезпечава бърз достъп до воден, железопътен, авто и въздушен превоз, а към нея има и деклариран инвеститорски интерес, по думите на министъра.

" За последните 10 години на територията на област Варна има 15 сертифицирани плана по Закона за поощряване на вложенията на обща стойност от към 800 млн. лева Надявам се и имам вяра, че с новата индустриална зона ще имаме нов растеж на вложенията и нови работни места ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР