Варна. Окръжна прокуратура - Варна разпореди две проверки във връзка

...
Варна. Окръжна прокуратура - Варна разпореди две проверки във връзка
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура във Варна назначи две проверки във връзка със сделка на Община Варна за прехвърляне на акции от „Международен панаир Пловдив“ АД

Варна. Окръжна прокуратура - Варна разпореди две инспекции по отношение на апортна договорка на Община Варна за прекачване на притежавани 29% от акции от „ Международен панаир Пловдив “ АД на частно сдружение с общинско присъединяване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна .
Едната инспекция е по надзора за законността и има за цел да се откри спазена ли е нормативната уредба при взимане на решението за реализирането на договорката и спазени ли са нормативните условия за разрешаването й.

Втората инспекция е стартирана предвид на това дали има осъществени нарушавания от страна на длъжностни лица, които съставляват закононарушение, както и това кой ги е направил. При констатиране на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, ще бъдат подхванати дейности по следствие и определяне на отговорните лица. А в следствие и ангажирането им към наказателна отговорност.

В случай, че бъдат установени нарушавания, решението за апортната договорка ще бъде протестирано пред Административния съд във Варна. Срокът за обжалване е 14 дни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР