Варна. Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство по чл.

...
Варна. Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство по чл.
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство, свързано с пожар в дом за възрастни хора в с. Рояк с деветима загинали

Варна. Окръжна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане по член 330, алинея 3 от Наказателен кодекс във връзка пожар, зародил в дом за възрастни хора в с. Рояк, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна . При него са починали девет души. Останалите жители на дома са били навреме евакуирани.

Сигналът за случая е постъпил на 22 ноември 2021 г към 18,00 часа. Според първичната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на постройката.
Веднага след потушаването на пламъците и обезопасяването на постройката, още нощес е осъществен първичен оглед на местопроизшествието.

Под управлението на Окръжна прокуратура - Варна, с дейното присъединяване на чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи в града, работата по следствието на аргументите и събитията за пораждане на тежкия случай и на аргументите, довели до гибелта на възрастните хора, продължава. Текат огледи, разпити на очевидци, назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска експертизи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР