Варна. Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей

...
Варна. Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей
Коментари Харесай

Служебният министър Кузманов Андрей откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Варна. Министърът на младежта и спорта в служебното държавно управление Андрей Кузманов откри конкуренцията за Световната купа по спортна гимнастика, която се организира в Двореца на културата и спорта във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта (ММС). В надпреварата вземат участие 150 гимнастици от 26 страни.

„ Радвам се, че България и Варна още веднъж са домакини на съревнование от Световната купа по спортна гимнастика. Да се провежда толкоз огромна конкуренция е голямо предизвикателство. Поздравявам Българската федерация по спортна гимнастика и Организационния комитет на надпреварата за положените старания. Надявам се, че всички участници ще се усещат като вкъщи си във Варна и ще покажат най-хубавото, на което са способни ”, сподели министър Андрей Кузманов по време на формалното разкриване на надпреварата.

Председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев благодари на спортния министър за помощта, която ММС е оказала при организирането на конкуренцията.

„ Щастлив съм, че в тази комплицирана конюнктура успяхме да организираме старта на Световната купа и да приемем състезатели от 26 страни. Нашето съревнование е от изключителна значимост за гимнастиците по пътя им към Олимпийските игри в Токио ”, съобщи Йовчев.
За Световната купа във Варна дойдоха медалисти от огромни шампионати като Оксана Чусовитина, Мариан Драгулеску и други В надпреварата при мъжете България ще бъде показана от Дейвид Хъдълстоун, който има извоювана квота за Летните олимпийски игри в Токио, както и от Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов. Женският ни отбор е в състав Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.

Варна е хазаин на съревнование от сходен сан за четвърти път в последните шест години. Финалът на Световната купа е в неделя.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР