Варна е от онзи тип градове, които всеки път когато

...
Варна е от онзи тип градове, които всеки път когато
Коментари Харесай

Време е за разгръщане на потенциала на Варна

Варна е от оня вид градове, които всякога когато посещаваш, те радват и прелестно изненадват, само че могат и да ти вгорчат настроението, оставяйки чувството, че има нещо сбъркано в тях. Природни дадености, туризъм, красиви Морска градина, море и удоволствия радват окото и душата. Но отвън лятото градът стартира да живее различен живот, а някои от проблемите са забележими и целогодишно - грозната дупка в центъра на града зее с години вследствие на корпоративно-политически ползи, замърсяването на Варненското езеро с фекални води, опити и застрояване на Морската градина, автомобилният трафик в нея.

В същото време най-големият морски град има капацитет, който може да развива. може да разнообразят стопанската система, задържане на работна ръка и експерти, които основават университетите в града. Това като че ли мъчно се случва.

Днес да вземем за пример положението на два от знаците на балнеологията в града - " Дом Младост " и Централна баня в центъра, не демонстрира, че в града някой има тактика за потребление и развиване на този голям туристически запас и капацитет.

Първият неотдавна беше опустошен макар огромна социална опозиция и въпреки да има капиталово желание там да има СПА център, има и позволение за жилищно строителство. А откакто преди години " Гъбата " беше превърната в търговски център, след това козирката й падна, през днешния ден тя не работи и наподобява на нещо, оживяло от война.
Реклама
С диверсификацията на стопанската система с нови бизнеси градът и районът също не се оправят доста сполучливо. През последните години непознатите вложители ги заобикалят, няма и производства с висока добавена стойност. Една от аргументите е неналичието на съвременни индустриални зони.

В града обаче се усеща сила, която идва от младите, дейни и предприемчиви хора, които къде напук, къде с надълбоко разбиране имат вяра, че с готовност и доста изпитание смяна ще има. Ето за какво и в.
class= " row " > Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР