Варна е един от трийсетте градове в Европа, които ще

...
Варна е един от трийсетте градове в Европа, които ще
Коментари Харесай

Варна ще получи подкрепа от Европейската комисия за развитие на дигиталния сектор.

Варна е един от трийсетте градове в Европа, които ще получат поддръжка от Европейската комисия за развиване на цифровия бранш. Това е съобщил през днешния ден кметът Иван Портних.

Всички хъбове, които вземат участие в план на Европейската комисия ще имат опция да развият бизнес проекти, да вземат участие в образования и работни срещи, прецизират от общинския пресцентър. Те ще употребяват най-хубавите практики на други центрове за цифрови нововъведения в Европа,както и познания и опит на фирмите ПрайсуотърхаусКупърс (PwC) и Оксфордския университет.

Цифровият иновационен център (DIH) е помощно средство, което оказва помощ на фирмите да станат по-конкурентоспособни, като усъвършенстват своите бизнес и индустриални процеси, артикули и услуги посредством цифрови технологии, е споделила през днешния ден по време на срещата си с варненския кмет еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

" Дигиталният иновационен хъб работи на правилото на " едно гише ", като дава на клиентите достъп до нови технологии и финансови механизми за поддръжка и основаване на мрежи ", е обяснила още тя.

След като преминат програмата за образование, цифровите хъбове би трябвало да се трансфорат във значим дирек за цифровизацията на промишлеността в определените страни и райони, където сега се влагат по-малко в цифровите технологии в сравнение с в други елементи на Европа или в други браншове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР