Варна. Двустранна работна онлайн среща проведоха представители на Варна и

...
Варна. Двустранна работна онлайн среща проведоха представители на Варна и
Коментари Харесай

Варна и Кейптаун проведоха двустранна работна среща

Варна. Двустранна работна онлайн среща организираха представители на Варна и Кейптаун (Република Южна Африка), които са в партньорски връзки от 2012 година, оповестиха от пресцентъра на Община Варна . Основна тематика на диалозите бе развиването на туризма в подтекста на пандемията с COVID-19, както и поетапното възобновяване на бранша. Соня Георгиева, шеф на дирекция „ Туризъм “, показа готовността на Варна за посрещане на посетители в идния летен сезон. Тя показа ограниченията, които общината предприе, за обезпечаване на безвредни условия за отмора. Представителите на Кейптаун демонстрираха интерес към икономическите тласъци за бизнеса, които се обезпечават от началото на пандемията – даване на безплатни средства на лица, извършващи туроператорска активност, субсидиране на чартърни полети, микрокредити за самонаети лица и започващи компании, безлихвени заеми за физически лица в неплатен отпуск и самоосигуряващи се, мярката 60/40, отлагане на дължими локални налози и други

Информация за обстановката в Кейптаун показа Алд Джеймс Вос, кметски консултант в региона на икономическото развиване на града „ Изключително сме впечатлени от напъните, които Община Варна и страната са положили, с цел да подкрепят стопанската система си в интервал на невиждана рецесия “, сподели по време на срещата Вос. Той добави, че сходни двустранни срещи са потребни и ще допринесат за по-ускореното икономическо възобновяване на градовете.

В края на диалозите участниците в срещата се сплотиха към решението да продължи обмена на положителни практики за преодоляване на последствията от пандемията, както и да се потърсят благоприятни условия за популяризирането на туристическите дестинации Варна и Кейптаун.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР