Варна. Арт-салонът на Апелативния съд във Варна отново е сцена

...
Варна. Арт-салонът на Апелативния съд във Варна отново е сцена
Коментари Харесай

Варненският апелативен съд отново е дом на изкуството на школа „Дедал”

Варна. Арт-салонът на Апелативния съд във Варна още веднъж е сцена на изкуство! Точно месец преди Коледа школа „ Дедал ” подреди изложбата 12/36: 12 художници с 36 произведения, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Приходите от продажбата ще подкрепят активността на младите художници, която беше затруднена от епидедемията.

Авторите са някогашни и настоящи ученици, продължаващи или приключили образованието си в най-престижните художествени академии в Европа.

Всъщност, никой в Дедал не може да бъде „ някогашен ”. Защото един път докоснал се до школата, нейния дух и полезности, пази ги цялостен живот. Художниците споделят, че с изключение на практичните занимания и усвояването на умения с четка и молив, вечно ще помнят и научените значими житейски и духовни уроци.

В сърцето им остават часовете с четките и платното в ателието, помощта на учителите, насочвали ръката им и посочили им професионалната посока. Затова и 12-те създатели подариха творбите си- с цел да покажат, че в 13-годишната си история школата е основала същински майстори и че идеята „ Дедал ” има справедливо бъдеще. А то зависи и от всеки един от нас, тъй като екипът работи безплатно, а активността се поддържа само от дарения!

10-годишните Павел и Симона Тотеви са измежду бисерчетата на школата и разкриват нежния си, само че елегантен детски почерк и в тази галерия. Ето и останалите създатели, за които са аплодисментите ни:
Георги Бараков, Мария Куюджуклиева, Анета Иванова, Георги Стоянов, Денислава Велева, Теодор Мирчев, Ивайла Минчева, Стефан Aтанасов, Ева Пенева, Владислав Стефанов. Произведенията им показват разнообразие от жанрове и техники: снимка и живопис; графика, акрил, акварел; типичен, нереални и авангардни хрумвания.
Колекцията беше експонирана първо в ателие Дедал, а до 20 декември остава в Съдебната палата.
Изложбата може да бъде прегледана и онлайн: https://1236.dedalmedia.org/.

Ако желаете да станете притежател на някоя от творбите или да зарадвате околните си със стойностен коледен подарък, свържете се с школата във Facebook:
https://www.facebook.com/dedal.school или на тел. 0883469369.

За последните 13 години школата образова над 1600 деца и младежи!
Това е 11-тата галерия, която Дедал показва в арт-салона на Варненския апелативен съд. Вече сме възнамерявали амбициозна стратегия за 2022 година!
Съдиите и правосъдните чиновници още веднъж показваме удивление от сътрудниците ни в „ Дедал “! Знаете, вие сте в кабинетите, домовете, в сърцата и молитвите ни!
Ако желаете да дарите за развиването на изкуството на Дедал, можете да го извършите на банковата сметка:

Сдружение ШИДМНП Дедал
BG78UNCR70001519764111
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР