Варма. На 7 юни стартира Третата международна конференция Здравните грижи

...
Варма. На 7 юни стартира Третата международна конференция Здравните грижи
Коментари Харесай

Проведе се Третата международна конференция „Здравните грижи – принос за качеството на живот“

Варма. На 7 юни започва Третата интернационална конференция „ Здравните грижи – принос за качеството на живот ", която се организира онлайн, оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Събитието се провежда от Катедра „ Здравни грижи " към Факултета по публично опазване на здравето на МУ-Варна, взаимно с УМБАЛ „ Света Марина " – Варна и Факултета по сестрински грижи „ Хамидие " към Университета по здравни науки – Истанбул, Турция.

Конференцията се организира в 4 тематични посоки – модерни трендове в опазването на здравето, клинични аспекти в здравните грижи, история и развиване на медицинските специалности и връзка в здравната процедура. Повече от 300 поръчки бяха подадени от български и задгранични участници.

Научното събитие сплоти два от водещите балкански медицински университета по здравни науки в Истанбул, Турция и Медицински университет – Варна в България, на фона на четири годишнини – 60 години Медицински университет – Варна, 35 години – УМБАЛ „ Света Марина ", 20 години Факултет „ Обществено опазване на здравето " и 15 години Катедра „ Здравни грижи ".

Деканът на ФОЗ проф. Антония Димова прочете приветствен адрес от Ректора на университета проф. доктор Валентин Игнатов:

„ Приветствам напъните и упоритостта на всички вас, които следвате своята задача и цели. Именно посредством срещи като тази вие допринасяте за обмена на информация, хрумвания и опит в актуалната процедура. Настоящата интернационална конференция е стъпка напред в тенденция да очертаем и надградим трендовете в развиването на здравните грижи, да разтеглим хоризонта си, да си сложим по-високи цели и да търсим благоприятни условия за постигането им. "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР