Вариант на новия коронавирус с най-многото известни мутации - 34,

...
Вариант на новия коронавирус с най-многото известни мутации - 34,
Коментари Харесай

Открит е вариантът на коронавируса с най-много мутации

Вариант на новия ковид с най-многото известни разновидности - 34, беше открит в Танзания, заяви в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Той е най-отличаващият се от истинския вариант от Ухан, в това число и съпоставен с разновидностите от Кент, РЮА и Индия. За първи път A.VOI.V2 е разпознат у трима пасажери, тествани на летище в Ангола, откакто са пристигнали от Танзания в средата на февруари. От 34-те промени 14 са на шиповия протеин, с който вируса се закрепва за човешката клетка. За съпоставяне английският вид е със 17 значими генетични промени от които осем на шиповия протеин, а южноафриканският вид е с по-малко.

Откривател на разновидността е професор Тулио де Оливейра. Той го разказва като най-дивергентен измежду развилите се от истинския вариант от Ухан. Британският и южноафриканският вид не са от същата линия, тъй като те могат да бъдат проследени до публикуван предишното лято в Европа вариант.

Все още няма задоволително данни, с цел да могат учените да кажат дали танзанийският вид е по-опасен от съществуващите. Не е известно и какъв брой публикуван е той, тъй като в Субсахарска Африка не се правят задоволително генетични проучвания. Професор де Оливейра е разгласил известие за откритието взаимно с университета на Квазулу-Натал в Дърбан, РЮА, анголското министерство на опазването на здравето, Африканският център за надзор и профилактика на болесттите, университетите в Рио де Жанейро, Оксфорд, и Кейптаун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР