Върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да

...
Върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да
Коментари Харесай

Радев връчи мандата. Три заръки към Кирил Петков

Върху вас и партиите сътрудници в обединението пада отговорността да реформирате порочния модел на ръководство, да се справите с корупцията и беззаконието. Това съобщи президентът Румен Радев на бъдещия министър председател Кирил Петков, връчвайки му мандата за сформиране на държавно управление. Петков, заместниците му в новия кабинет Асен Василев и Калина Константинова, дружно с шефа на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров, отидоха на „ Дондуков ” 2, с цел да получат досието с проучвателния мандат. Петков съобщи, че е подготвен с кабинета и незабавно върна на Радев друга директория с министрите. Те ще бъдат показани н 13 ч. през днешния ден в Народното събрание, а в понеделник – гласувани от депутатите.



„ Уважаеми господин Петков, върху вас и партиите сътрудници в обединението пада отговорността да реформирате порочния властови модел, завещан от 12-годишното властническо ръководство. Да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, които те пораждат, да изхвърлите задкулисието от страната “, съобщи Радев.

„ Като министър вие се убедихме какъв брой мощна е дълбоката страна, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. В тези старания Ваш главен запас ще бъде поддръжката на хората. Вярвам, че осъзнаване, че в случай че не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма по какъв начин обединението да завоюва борбата за бъдещето на България. Защото законността е най-важната борба, от която зависят всички останали “, уточни президентът.

„ Вярвам, че Вие ще намерите сили да го сторите, тъй като гласът на площада и гласът от урните желае правда. От Вас и вашите министри зависи да не го разочаровате. Битката с бедността и отстояването на българските национални ползи на открито са другите провокации, които следва да бъдат Ваши съществени цели. На добър час! Желая Ви триумф в построяването на свободна, демократична, просперираща и европейска България “, добави той.

Вие започнахте смяната, време е да довършим работата дружно и до дъно, сподели Петков на Радев.



 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР