Върховният съд отхвърли искане на Министерството на правосъдието на САЩ

...
Върховният съд отхвърли искане на Министерството на правосъдието на САЩ
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ няма да ускори обжалването на президентския имунитет на Доналд Тръмп

Върховният съд отхвърли искане на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за ускорение на решение дали Доналд Тръмп е „ безусловно имунитет “ против федерално правосъдно гонене за закононарушения, за които се допуска, че са осъществени, до момента в който е бил в Белия дом.

Заповедта от петък следобяд, която не беше съпроводена от пояснение от съдиите, значи наказателното дело, заведено против някогашния президент за хипотетичните му опити да анулират резултатите от изборите през 2020 година ще бъдат принудени да преминат през по-ниски апелативни съдилища в развой, който може да отнеме няколко месеца.

Това може да забави планувания за март развой по делото, заведено във федералния съд във Вашингтон от Джак Смит, специфичен прокурор на Министерството на правораздаването, назначен да следи федералното наказателно гонене на Тръмп.

Смит настоя Върховният съд да даде „ неотложно преразглеждане “, с цел да може делото да бъде решено по време на настоящия му мандат, който нормално приклю...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР