Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо

...
Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо
Коментари Харесай

Байдън: Разочарован съм от решението на Върховния съд за задължителната ваксинация

Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо Байдън за въвеждане на наложителна имунизация за компании с повече от 100 чиновници.

Мярката можеше да засегне 84 милиона души, които щяха да са задължени носят маска на работното си място и да се тестват всяка седмица, в случай че не са имунизирани.

Съдът постанови, че предписанието на Федералната организация за защита на труда за наложително седмично тестване на неимунизираните не е елементарен властови акт, а минава границите на персоналното пространство.

По-голямата част от магистратите са решили, че заплахата от ковид на работното място не надвишава тази от закононарушенията в всекидневието или следствията от замърсяването на въздуха.

Съдът обаче удостовери условието за наложителна имунизация на работещите във федералните здравни институции и за чиновниците в стратегиите " Медикеър " и " Медикейд ".

Американският президент изрази отчаяние от решението и прикани работодателите да " постъпят вярно, с цел да защитят здравето на хората и стопанската система на страната ".

Представителката на Белия дом Джен Саки съобщи:

" Президентът Байдън ще приканва и ние ще продължим да настояваме повече представители на бизнеса да се причислят към решителните дейности на редица компании, в това число и 100-те най-големи в класацията на " Форчън ", да постановат условие за имунизиране, с цел да защитят своите чиновници, клиенти и общности. "

Саки сподели, че след правосъдното решение работодателите сами би трябвало да подсигуряват за сигурността на работното място и тази на потребителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР