Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката

...
Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката
Коментари Харесай

Харадинай обвини Могерини, че позволява обсъждане на подялба на Косово

Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Федерика Могерини към този момент не дава отговор за разговора сред Косово и Сърбия. Това акцентира министър-председателят на най-младата страна на Балканите Рамуш Харадинай след срещата в Тирана на водачите на страните от Процеса " Бърдо-Бриони ", отбелязва електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express.
Премиерът на Косово съобщи, че срещата на върха за Западните Балкани, извършена предишния месец в Берлин, е от огромно значение, защото немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон взеха решение да улеснят разговора сред Косово и Сърбия.
Обръщайки се към медиите, Харадинай упрекна Могерини, че разрешава разискването на въпроса за делба на Косово , съобщи " Фокус ".  " Берлинската среща на върха беше доста потребно събитие за Косово. Беше сполучлива, тъй като разговорът бе конфискуван от Могерини и подложен под отговорността на Меркел и Макрон ", съобщи Харадинай. Съгласно думите му, Косово може бъде умерено, само че и внимателно, „ тъй като задграничните кухни може да продължат да готвят хрумвания за делене на Косово ".
" Който и да е вярвал, че съглашението сред Косово и Сърбия е допустимо посредством делене на Косово, се провали, главата с този план е затворена вечно. След като Меркел пое процеса на разговор от Могерини, е ясно, че няма да има промяна на границата, тъй че в този момент можем да дишаме свободно ", съобщи Харадинай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР