Украинските сили, отбраняващи стратегическия източен град Часов Яр от засилващите

...
Украинските сили, отбраняващи стратегическия източен град Часов Яр от засилващите
Коментари Харесай

Украинските сили край обсадения Часов Яр се оплакват от недостиг на боеприпаси

Украинските сили, отбраняващи стратегическия източен град Часов Яр от засилващите се съветски офанзиви, споделят, че към момента чакат нови муниции, откакто Съединени американски щати утвърдиха огромен пакет военна помощ, заяви Ройтерс.

Руската войска напредва западно от завладения през февруари град Авдеевка и е достигнала покрайнините на Часов Яр, друга значима цел, която ще ѝ разреши да нападна от там други градове.

Олег Ширяев, пълководец на 225-и обособен щурмови батальон на Въоръжените сили на Украйна, който води бойни дейности край Часов Яр, съобщи, че спомагателни снаряди ще оказват помощ за задържането на позициите.

„ Надявам се скоро да получим артилерийски снаряди “, съобщи той, говорейки от команден пункт край града, съобщи Българска телеграфна агенция. Той добави, че доставките на боеприпаси от съдружниците в предишното са успявали да доведат до огромни промени на бойното поле.

„ Бях очевидец на събития предходната година, когато [частната военна компания – бел.ред.] „ Вагнер “ напредваше. Получихме касетъчни муниции, които трансформираха доста обстановката и сполучливо успяхме да контраатакуваме “, съобщи той, като добави, че спомагателни подготвени войски и далекобойни оръжия ще оказват помощ Украйна дейно да се отбранява.

Жертвите са огромни и от двете страни след нашествието на Русия при започване на 2022 година, само че с доста по-голямата си войска и повече оръжия и муниции Русия взема превъзходство в източната част на Украйна, където бушуват най-ожесточените борби.

Ширяев е убеден, че съветските сили няма да влязат в Часов Яр до 9 май, когато Русия чества Деня на успеха във Втората международна война. Някои украински публични лица споделиха, че Москва може да желае да превземе града в точния момент за датата.

Командирът сподели, че неговите войски са получили неотдавна повече бронирани транспортни средства и дронове, което е улеснило логистиката, в това число способността на неговия батальон да изтегля ранени бойци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР