От коалиция ПП-ДБ се обявиха против решението за създаване на

...
От коалиция ПП-ДБ се обявиха против решението за създаване на
Коментари Харесай

От коалиция ПП-ДБ се обявиха против решението за създаване на частна детска болница

От коалиция ПП-ДБ се оповестиха срещу решението за основаване на частна детска болница. В свое изказване те оповестиха желанието да сезират ДАНС и прокуратурата за решението на служебното държавно управление. Ето какво се споделя в него:

Вчера служебното държавно управление взе решение да утвърди основаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва.

Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи. След 10 месеца отпред на едно държавно управление в комплицирана настройка кабинетът Денков уточни решение, само че съпротивата беше голяма. Сега всички схванаха за какво.

Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско опазване на здравето и се бореше против нашите решения за основаване на национална детска болница, през днешния ден си обезпечи политическата поддръжка за основаване на болница от частен вложител.

Изграждане на частна болница във типа, в който през вчерашния ден Министерският съвет реши, опорочава идеята за национална болница, която да обезпечи безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това слага под риск и обезпечаването на задоволително по брой и подготовка личен състав в бъдещата държавна конструкция.

Ще търсим отговорност за решението и всички последици от него по всевъзможен начин на политическата и институционална система.

Крайно време е служебният кабинет да се откаже от огромните национални тематики и да се залови с единствената задача, която конституцията му вменява - да провежда почтени избори. Тази власт няма законно право да подменя значимите решения за бъдещето на нашите деца.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за инспекция на изискванията, при които е издадено разрешението, както и на разбора на потребностите от откриване на частната болница, който е осъществен.

Призоваваме президента, назначил служебното държавно управление и премиера Главчев да подхващат дейности за отдръпване на взетото решение.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР