Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката

...
Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката
Коментари Харесай

Могерини призова за възобновяване на мисията София в Средиземно море

Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Федерика Могерини още веднъж прикани страните-членки на Общността да възобновят задачата " София " в Средиземно море. " Тя е дейно средство за въздържане на контрабандистите ", цитира немският народен всекидневник Die Zeit думите, които италианският посланик изрече пред Европейския парламент в Страсбург. Освен това Европейски Съюз би трябвало да се бори с контрабандата на оръжие и нефт в Либия, добави ръководителят на Европейската работа за външна активност, добавя организация Фокус.
" Винаги съм казвал, че корабите би трябвало да останат в интернационалните води ", акцентира Могерини, като изрази очаквания, че страните от Европейски Съюз ще преразгледат решението си за " София ". Мисията оказа помощ да се понижи броят на бежанците , идващи в Европа с повече от 80%. От стартирането й през 2015 година 45 000 души са били избавени, а към 150 други са били задържани, напомни италианският посланик.
Могерини предизвести, че спорът в Либия може да продължи дълго време заради противозаконни доставки на оръжие в страната. Силите на военачалник Халифа Хафтар започнаха атака против Триполи преди две седмици за определяне на надзор над столицата на северноафриканската страна.
От редакцията напомнят, че Европейски Съюз приключи задачата " София " през март тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР