Върховният представител на ЕС за външната политика очаква страните от

...
Върховният представител на ЕС за външната политика очаква страните от
Коментари Харесай

Жозеп Борел очаква споразумение за руския петрол днес следобед


Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика чака страните от Европейския съюз през днешния ден следобяд да реализират съглашение по шестия пакет от наказания против Русия, включващ ограничения за ограничение на вноса на съветски нефт, оставяйки време на противопоставящите се страни да се приспособяват, съобщи Ройтерс.

В събота и неделя се състояха договаряния на ниво непрекъснати представители на 27-те в Европейски Съюз, които се чака да бъдат обновени тази заран, преди началото на двудневната среща на върха на държавните и държавните ръководители през днешния ден и на следващия ден.

не загатна опция за неуспех, поради че страните членки на Европейски Съюз към момента не са се споразумели за ембаргото върху съветския нефт, препоръчано преди близо месец от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Унгария се опълчва на такова ембарго.

" Накрая ще имаме съглашение. Трябва да се вземат поради събитията при всички ", уточни Борел пред радио " Франс енфо ". 

Според него би трябвало да се даде повече време за акомодация на Унгария, както и на Чехия и Словакия - трите страни " без изход ", които са мощно подвластни от съветския нефт.

" Мисля, че следобяд ще може да се предложи съглашение на държавните и държавните ръководители ", акцентира Борел. 

Френският делегиран министър по европейските въпроси Клеман Бон, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, съобщи пред телевизия " Франс 2 " (France 2), че храни положителни очаквания за напълно неотдавнашен триумф. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР