Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика Жозеп
Коментари Харесай

Борел ще присъства на срещата на ОССЕ в Скопие


Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че ще пътува до Скопие за срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), само че няма да беседва с съветския външен министър Сергей Лавров.

Борел изясни на днешната конференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Брюксел, че не би желал централата на Европейски Съюз да остане празна в Съвета на ОССЕ. Той посочи, че ще участва на формалната вечеря, само че по-късно би трябвало да се върне бързо поради други срещи в Брюксел.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността разгласи, че главната работа по новите европейски наказания против Русия поради войната в Украйна е завършила и изрази вяра, че съответното решение ще бъде признато през декември, заяви " Гардиън ".

" Не виждам признаци на отмалялост в Европейски Съюз от войната в Украйна, всички са загрижени и признават триумфите на украинците. Не би трябвало да позволяваме отмалялост ", акцентира той.

Борел уточни, че общата помощ на Европейски Съюз за Украйна към този момент е достигнала 27 милиарда евро.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР