Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС моли Китай за съдействие за осигуряване на хуманитарни коридори в Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че е разговарял през днешния ден с китайския външен министър Ван И. Двамата са разговаряли за повторно от началото на непредизвиканото и безпричинно навлизане на Русия в Украйна, се отбелязва в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Борел е помолил Ван И да поддържа обособяването на филантропични коридори, с цел да могат цивилните да изоставен бойното поле. Той е показал крайната нужда от неотложно преустановяване на военните дейности и е отбелязал, че в Европа се следи най-голямата бежанска вълна от края на Втората международна война.

Борел е определил като неприемливи обстрела на цивилни и породените им премеждия, в това число с огромни нарушавания на интернационалното филантропично право.

Двамата събеседници са били единомислещи, че не би трябвало да се позволява огромна филантропична рецесия.

Борел е оценил позитивно гласуването на Китай в Съвета за сигурност и в Общото заседание на Организация на обединените нации в поддръжка на териториалната целокупност, суверенитета на страните и целостта на техните граници, както и готовността на Пекин да поддържа преустановяване на военните дейности и разговор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР