Върховният лидер на Иран - аятолах Али Хаменей, приветства нападенията

...
Върховният лидер на Иран - аятолах Али Хаменей, приветства нападенията
Коментари Харесай

Върховният лидер на Иран определи нападенията на бг кораби от хутите за велико дело

Върховният водач на Иран - аятолах Али Хаменей, приветства нападенията на йеменските бунтовници хути, ориентирани против Израел и в поддръжка на палестинците.

" Народът на Йемен и " Ансар Аллах " в действителност направиха велико дело ", съобщи 84-годишният набожен водач, представен от иранската новинарска организация (ИРНА). " Ансар Аллах " е формалното име на придвижването на бунтовниците от йеменското племе хути.

" Действията им са доказателство за битката по пътя, показан от Аллах. Надяваме се те да доведат до победа ", добави иранският висш водач.

Хутите все по-често правят набези над търговски кораби в Червено море, в които виждат връзка с Израел. Затова, по самодейност на Съединени американски щати, бе основана военноморска коалиция за защита на комерсиалното мореплаване в района.

Шиитската формация твърди, че по този начин показва поддръжката си за палестинците. Иран е единствената страна, която поддържа дипломатически връзки с хутите. Те са част от по този начин наречената " Ос на съпротивата " - мрежа за битка с Израел, която Тел Авив назовава " Ос на злото ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР