Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Апелативен съд –

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Апелативен съд –
Коментари Харесай

30 г. затвор за мъжа, заклал семейство цигани в Пазарджик

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери решението на Апелативен съд – Пловдив за налагане на наказване "лишаване от независимост " за период от 30 година на Иван Николов за двойно ликвидиране по расистки подбуди.

Николов умъртви с нож възрастното ромско семейство Асен и Василка Илиеви през ноември 2016 година, в самото навечерие на президентските избори, на ул. "Дунав " в Пазарджик. Дрогиран, Николов нахлува в дома на Илиеви, които гледат телевизия. Умъртвява 77-годишния Асен с 14 удара с нож, а на жена му Василка нанася 9 удара. След убийствата извлича на улицата натрупа на възрастния мъж и го зарязва на тротоара с нож забит в корема. Задържан е на идващия ден наоколо до мястото на убийствата, откакто стреля с въздушната си пушка и ранява в краката две дами.

Окръжният съд в Пазарджик в началото го осъди на 25 година затвор, откакто килърът напълно призна виновността си и това го избави от доживотна присъда. Адвокатът му апелира наказването пред Апелативния съд в Пловдив и изиска наказване от 22 година затвор, с претекст, че Иван е положително момче, напълно осъзнава виновността си и се разкайва. Пловдивските магистрати обаче усилиха присъдата на килъра на 30 години затвор, която висшият съд удостовери дефинитивно.

Николов би трябвало да заплати и 600 хиляди лева кръвнина на трите деца на убитите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР