Върховният касационен съд ще заседава на 13 май по делото

...
Върховният касационен съд ще заседава на 13 май по делото
Коментари Харесай

ВКС ще заседава по протест на Румен Овчаров по делото за умишлена безстопанственост

Върховният касационен съд ще заседава на 13 май по делото срещу Румен Овчаров, Анна Янева и Пламен Евтимов за умишлена занемареност, от която са настъпили обилни вреди за „ Мини – Бобов дол “.

През юни 2021 година Апелативен профилиран углавен съд анулира присъда на Специализиран углавен съд и вместо нея постанови нова, с която призна подсъдимия Румен Овчаров за отговорен в осъществяване на умишлена занемареност, от която са настъпили обилни вреди за „ Мини Бобов дол “ в размер на 2 659 040,60 лева, като го оправда за разликата до 24 455 474,80 лева

Предстоящото дело е формирано по митинг и тъжби на подсъдимите Овчаров и Евтимов и гражданският просител „ Мини – Бобов дол “ ЕАД (в несъстоятелност) против присъдата от юни предходната година.

С митинга се желае анулация на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане.

В жалбите на Румен Овчаров и Евтимов – изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на „ Мини Бобов дол “, се желае анулация на присъдата и оправдаване на подсъдимите или анулация и връщане на делото за ново разглеждане.

В жалбата на гражданския просител се прави искане за изменяване на присъдата и уважаване на гражданските искове в цялостен размер.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР