Съдът касира избора на Ешреф Хасанов Ешрефов за кмет на

...
Съдът касира избора на Ешреф Хасанов Ешрефов за кмет на
Коментари Харесай

Съдът касира избора за кмет на Омуртаг

Съдът касира избора на Ешреф Хасанов Ешрефов за кмет на Омуртаг. Решението на Административния съд в Търговище е от 17 май т.г. С него изборът за кмет на Община Омуртаг е разгласен за нереален. Това оповестяват от пресслужбата на Административния съд в Търговище.

Делото е формирано по тъжба на политическа партия „ Движение за права и свободи “ срещу решение на Общинската изборна комисия в Омуртаг от 16 март.

В решението се споделя, че в хода на делото са установени голям брой нарушавания на разпоредбите за осъществяване на избори за кмет.
Както и противоречие на отразените данни
в огромна част от протоколите на секционните изборни комисии по отношение на действителния брой подадени действителни и недействителни гласове. Констатирани са нарушавания, свързани с процедурата по броене, подбиране и отчитане на бюлетините. Както и такива, свързани с тяхното запазване. В една от секциите е открита замяна на вота на гласоподавателите.

С решението съдът призна за неистинен 32 броя протоколи на СИК
по отношение на наличието им в оспорените елементи
за отразен брой бюлетини за претендентите за кмет на Община Омуртаг. Както и протокола на Общинска изборна комисия – Омуртаг по отношение на наличието му в частта за отразен брой бюлетини за претендентите за кмет на Община Омуртаг.

Решението предстои на оборване пред Върховния административен съд в седемдневен период от оповестяването му.
„ Ще апелирам. Не бива един човек да се подиграва с толкоз доста хора.
Не може нарушаването на методически инструкции да е над волята на гласоподавателя. За страдание, това стана в процедура в България. И, в случай че в този момент са няколко общини, на идващите избори е допустимо да са повече “, разяснява за Българска телеграфна агенция Ешрефов. В момента той е под домакински арест поради обвиняване в присъединяване в проведена незаконна група.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР