Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с

...
Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с
Коментари Харесай

Андрей и Асен ще лежат 20 години в затвора за ужасяващото изнасилване и убийство на Валентина

Върховният касационен съд удостовери решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказване от 20 години отнемане от независимост за всеки от 21-годишният Андрей Демирев и Асен Ангелов на 24 година за шокиращо бруталното ликвидиране на жена в Харманли преди към три години. Те бяха приети за отговорни за блудничество, обезчестяване и ликвидиране на 54-годишната Валентина Христозова в Харманли.

Пред Върховен касационен съд двамата са обжалвали наказванията си с доводи за незаконност на присъдата, позволено значително нарушаване на процесуалните правила по време на разглеждане на делото, както и налагане на очевидно незаслужено наказване, съгласно тях, при което не е регистрирана младата възраст на Андрей, който по време на осъществяване на действието не бил навършил 19 години. Върховните магистрати отхвърлят всеки от доводите на отбраната с претекст, че настояванията са неоснователни.

През нощта на 15 против 16.03.2019 година в Харманли, двамата подсъдими видели на тротоара да лежи жена, използвала доста количество алкохол, която спяла. Решили да се възползват от положението, в което била изпаднала, завлекли я в изоставена сграда и блудствали с нея. От дейностите им тя се събудила и се разкрещяла да я оставят на мира. Мъжете, които също били използвали алкохол преди този момент, почнали да я удрят по главата и тялото. По-младият запалил косата й с съчка кибрит. Пребили я и изнасилили, а по-късно я умъртвили, изоставяйки тялото в постройката. За всяко от трите осъществени от подсъдимите закононарушения – блудничество, обезчестяване и ликвидиране, всеки от тях има настрана наказване. Най-тежката глоба от трите санкции е отнемане от независимост за 20 години за ликвидиране на разположение, което се намира в безпомощно положение и убийството е осъществено с особена свирепост. На околните на потърпевшата са присъдени компенсации за неимуществени вреди на обща стойност 192 000 лв., дружно със законната рента.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно, не предстои на обжалване и митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР