Върховният административен съд заседава по делото срещу решението на ЦИК

...
Върховният административен съд заседава по делото срещу решението на ЦИК
Коментари Харесай

Десет жалби са постъпили в съда срещу решението за машините за гласуване

Върховният административен съд заседава по делото против решението на ЦИК за машините за гласоподаване. До момента има подадени 10 тъжби.

Очаква се жалбите да бъдат обединени в едно дело, защото са с идентичен предмет. Става дума за жалбите против решението на ЦИК, с което в петък вечерта беше анулирано машинното гласоподаване.

Още същата вечер тъжби подадоха както участници в конкуренцията за локална власт, по този начин и неправителствени организации.

В намерено правосъдно съвещание на 30 октомври Върховният административен съд (ВАС) ще гледа делото против решението на Централната изборна комисия (ЦИК) за анулацията на машините за гласоподаване.

От ПП-ДБ внесоха жалба против решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване в деня за размисъл. А до това се стигна, откакто в последния ден на предизборната акция ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов заяви, че от отчет на ДАНС излиза наяве, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е качил на флашка. Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС, и Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на Движение за права и свободи, приканиха да се гласоподава в неделя единствено на хартия или изборите да бъдат анулирани. ЦИК пък от своя страна излязоха с решение да се анулира машинното гласоподаване. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР