Порноактрисата Сторми Даниълс се яви на процеса срещу бившия президент

...
Порноактрисата Сторми Даниълс се яви на процеса срещу бившия президент
Коментари Харесай

Порноактрисата Сторми Даниелс свидетелства срещу Доналд Тръмп

Порноактрисата Сторми Даниълс се яви на процеса против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с цел да свидетелства за хипотетичната си полова връзка с него през 2006 година , след която купуват мълчанието ѝ по време на президентските избори 10 години по-късно, заяви Асошиейтед прес.

В последните седмици на конкуренцията за Белия дом през 2016 година Тръмп платил на Даниълс посредством тогавашния си юрист Майкъл Коен 130 хиляди $, с цел да мълчи за половата си връзка с Тръмп . Самият някогашен американски президент отхвърля да е имал интимни връзки с нея. Обвинението и отбраната спориха при започване на днешното съвещание за контурите на нейните показания.
 Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Атланта, 10 април 2024 година
Адвокатът на Тръмп, Сюзън Нечелес, изиска на Даниълс да бъде неразрешено да свидетелства за " детайлностите " към хипотетичния полов контакт . Прокурорът Сюзън Хофингер счита, че сходни детайлности са от голяма важност за достоверността на показанията, само че също по този начин предложи те да бъдат " в действителност съществени ". Съдия Хуан Мърчан се съгласи да позволи лимитирани показания .

Свидетелските показания досега демонстрират, че по време на заплащането на Даниълс, Тръмп и предизборната му акция са били разтревожени от публикуването на 7 октомври 2016 година на извънредни фрагменти от 2005 година, в които той се хвали, по какъв начин е опипвал дами по интимната област без тяхно позволение.
 Сторми Даниелс показва главните си преимущества в областта на общественото другарство
Кандидатът е разговарял с Коен и Хоуп Хикс, прессекретар на акцията му, по телефона на идващия ден, до момента в който те се пробват да лимитират вредите от записите и да запазят хипотетичните му афери надалеч от пресата съгласно свидетелските показания. Коен е платил на Даниълс, откакто нейният юрист по това време, Кийт Дейвидсън, показва, че тя е подготвена да направи разкрития пред медиите .

Съдебните заседатели изслушаха през днешния ден двама очевидци, в това число Джефри Маккони, някогашен чиновник на Тръмп, който описа за това по какъв начин средствата за пазаруване на безмълвие са регистрирани като правни разноски по метод , който прокуратурата в Манхатън счита, че е нарушил закона. Свидетелските му показания дадоха значим материал за прокурорите, които се пробват да разкрият по какъв начин са прикривани разноските за отбраната на реномето на Тръмп по време на основен интервал от предизборната конкуренция.
 Доналд и Мелания Тръмп
Маккони съобщи, че чековете за възобновяване на разноските за пазаруване на безмълвие са изтеглени от персоналната сметка на Тръмп. Прокурорите чакат показанията на своя главен очевидец, Коен, който се призна за отговорен по федерални обвинявания, свързани с тайните заплащания против безмълвие. Очаква се той да бъде подложен на пресечен разпит от юристите, които се стремят да подкопаят имиджа му пред правосъдните заседатели.

Тръмп, към този момент сигурният претендент на Републиканската партия на изборите за президент на Съединени американски щати през ноември, е упрекнат в 34 случая на подправяне на бизнес документи по отношение на тайните заплащания за безмълвие, само че отхвърля да е правил каквото и да било нарушаване. Процесът е първият от четирите наказателни каузи против него, които стигат до жури от правосъдни заседатели.
 Тръмп
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР