Всърцето на българските планини не от днес се разразява тиха

...
Всърцето на българските планини не от днес се разразява тиха
Коментари Харесай

Стартира кампанията Следи от изчезване

Всърцето на българските планини не от през днешния ден се развихря тиха рецесия - следите на в миналото свободните емблематични диви животни изчезват. Бавно, само че несъмнено.

Бързо разрастващата се инфраструктура в България заплашва естествените хабитати на неповторимата флора и фауна на Родопите, като някои от типовете в българските планини са към този момент част от Червената книга.
 Снимката е илюстративна
Представители на животинския свят като зубъра, дивите коне, мечките и дивите кози са образец за това по какъв начин единствено в границите на 100 години животинските типове могат да бъдат доведени до ръба на изгубването.

Така се появява акцията " Следи от изгубване ", която още веднъж насочва сърдечен апел за поддръжка в напъните за запазване на местообитанията на някои от най-застрашените скотски типове в нашата страна . Тази година тя  ще се организира през май и юни тази година и цели да притегли вниманието на обществеността към казуса с изчезващите диви животни в страната, насърчавайки хората в България да спомогнат за запазването на местообитанията на застрашените типове.
 Снимката е илюстративна
Централен детайл на акцията е завладяваща пътуваща галерия, представяща реалистични отливки на отпечатъци от стъпки на застрашени животни, усърдно направени от био материали и пресъздаващи изцяло естествените им местообитания. Изображенията със стъпки на някои от най-емблематичните застрашени типове ще обиколят градовете София, Пловдив, Бургас и Велинград , с цел да отразят гласовете на застрашените типове в душата на родните планини. Входът за всички изложения е изцяло свободен.
 Следи от изгубване
От 7 до 11-и май жителите на София могат да посетят изложба „ Слон “ на улица „ Уилям Гладстоун “ 12 от 13:00 до 19:00 ч., където да прегледат неповторимите плочи с отливките на животните.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР