Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира здравния министър и директорите на

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира здравния министър и директорите на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали има недостиг на лекарства

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира здравния министър и шефовете на Агенцията по медикаментите и на Национална агенция за приходите да ревизират дали има дефицит на лекарства в лечебните заведения и аптеките в страната.

На първо време ще се ревизира дали фактически има подобен дефицит и дали той се дължи на липса на медикаменти поради задържането му от производителите, вносителите или търговците на едро.

Ще се ревизира и дали няма засилен експорт в чужбина на витално значими за системата лекарства.

Ако отговорът е „ да “, Министерството на здравеопазването ще бъде задължено да вземе неотложно ограничения с оглед минимализирането, респективно компенсирането на дефицита на тези лекарства, както в лечебните заведения, по този начин и в аптеките.

От здравното министерство са подали информация към ВАП, че има данни за сдружения, които имат позволение за търговия на едро с лекарствени артикули, които е допустимо да вършат такова задържане. Затова и точно е потърсено съдействието на Национална агенция за приходите. Доклад с систематизирани данни се чака в най-кратък период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР