Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи заради

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи заради
Коментари Харесай

Заради русофилско шествие в София прокуратурата сезира вътрешния министър

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи поради проруско шествие, което ще се организира в центъра на София в събота.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е получила информация за събитието в две писма - едно от общинските съветници на " Демократична България " и друго от представители на партия " Код ". В тях се показва, че проявата може да е ориентирано към " принудително изменение на конституционния ред и териториалната целокупност на страната ". На база изложената информация Фандъкова е сезирала прокуратурата.

За писмото на " Демократична България " се разбра още преди няколко дни, когато техни общински съветници показаха безпокойството си от плануваното осъществяване на проруския протест в поддръжка, който се провежда под надпис " Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша ".

" Убедени сме, че не трябва да се позволяват терористични апели и изяви в центъра на европейска София. Също по този начин, при вероломната експанзия на Русия против самостоятелна Украйна и избиването на народа ѝ, в миг, в който дами и деца са принудени да бедстват без светлина и топлота, е неприемливо " празнично шествие " и поддръжка за убийците ", пишат от Демократична България в писмото си до кмета на столицата. “

От ВАП показват, че са направили инспекция по отношение на предоставената информация и според наредбите за правата на жителите и опазването на публичния ред, те изпращат информацията и до Министерството на вътрешните работи
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР