Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи във

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи във
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира МВР: Има сигнал от Фандъкова! Готви се кървав протест довечера в София

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи по отношение на получена от кмета на гр. София информация. В нея се показва, че Столична община е била сезирана с две писма – от общински съветници от групата на „ Демократична България “ и от представляващи Политическа партия „ Код “, за оповестено в обществените мрежи осъществяване на всеобщо мероприятие на 10 декември 2022 година (събота), което може да е „ ориентирано към принудително изменение на конституционния ред и териториалната целокупност на страната “, както и че събитието може да е „ противоречащо на решенията на Европейски Съюз “.

ВАП е направила инспекция във връзка с изложената в писмото от кмета на гр. София информация и на приложения снимков материал. Направена е и информация за уведомленията за образуване на събития по Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ) към Столична община.
Съгласно наредбите на ЗМВР и ПУДМВР активността на вътрешното министерство е ориентирана към правата и свободите на жителите, противопоставяне на престъпността, отбрана на националната сигурност, запазване на публичния ред и пожарна сигурност и отбрана на популацията.
С оглед на това и на база на откритото при осъществената от ВАП подробна инспекция, материалите са изпратени на министъра на вътрешните работи по подготвеност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР