Върховната административна прокуратура разпореди незабавна проверка на строеж в землището

...
Върховната административна прокуратура разпореди незабавна проверка на строеж в землището
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди незабавна проверка на строеж в „Свети Влас”

Върховната административна прокуратура разпореди незабавна инспекция на градеж в землището на „ Свети Влас” в обсега на зона Емине-Иракли. Проверката е предоставена на министъра на околната среда и водите и на началника на Дирекцията за народен строителен надзор, прецизират от държавното обвиняване.

Проверката е по информация в медиите за градежа на добит парцел като гора посредством подмяна, която след това е приета за несъвместима държавна помощ.

В изявленията се твърди, че след смяна на предназначението на парцела не са спазени правните правила, свързани с запазване на зоните под протекция на Закона за биологично многообразие и условията на Законите за устройство на територията и за устройство на Черноморското крайбрежие.

Проверката би трябвало да откри - по документи и след това на място, осъществявани ли са строителни действия и подхождат ли те на издадените строителни бумаги.

Екоминистерството и ДНСК ще обясняват собствеността и статута на земята, има ли предварителни контракти сред участниците в строителството, има ли влезнали в действие устройствени проекти.

Земеделският министър пък би трябвало да даде на проверяващите административни преписки - по замяната, смяна на предназначението на поземления парцел и възобновяване на държавната помощ.

Резултатите се чакат оптимално бързо и в систематизиран отчет, пишат от държавното обвиняване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР