Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи и

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи и
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска специални мерки за сигурност заради Луковмарш

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи и кмета на Столична община да подхващат ограничения за съблюдаване на използваните нормативни наставления, с цел опазване на публичния ред и отбрана правата на граждани в случаи на зародила заплаха по време на т.нар. „ Луковмарш “, оповестяват от прокуратурата.

Във ВАП е образувана преписка след постъпило писмо от служебния министър на външните работи, в което е изразено терзание от провеждането на такова събитие. Постъпили са и становища от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и от неправителствени организации, свързани с предполагаеми рискове за нарушавания на публичния ред.

С оглед гореизложеното и в сходство с пълномощията си, ВАП сезира способените органи да предприемат ограничения за недопускане на нарушение на публичния ред и в отбрана на правата на жителите по отношение на мероприятието.

Междувременно започна протест в отбрана на мероприятието, предава България он еър. Организаторите настояват, че шествието се стопира нелегално, защото има решение на Административния съд, което анулира заповедта на Столичната община. Те обявиха, че макар недоволството се чака хиляди да вземат участие в събитието.

Контрапротест е проведен пред Съдебната палата в София.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР