Върхът на властовата пирамида на бъдещото правителство на Кирил Петков

...
Върхът на властовата пирамида на бъдещото правителство на Кирил Петков
Коментари Харесай

ГЕРБ преброи: В новото правителство ще има 100 заместник-министри

Върхът на властовата пирамида на бъдещото държавно управление на Кирил Петков наподобява доста тежък, изясни пред НоваНюз депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„ Ще имаме още две министерства, стотина заместник-министри, още толкоз съветници на кабинета. На фона на плануваните 30% съкращения в държавната администрация, не знам по какъв начин страната ще понесе товара, който се задава от горната страна ”, сподели каза Чолаков.

Той разяснява и препоръчаните имена в новия министерски съвет. „ Ние получихме президентска република. В постоянното държавно управление остават евентуално вътрешният, външният и министърът на защитата. Това са най-силовите ведомства. Ще имат по всяка възможност топли връзки с Румен Радев и най-близка връзка с него. Президентът взе всички силови позиции в министерския съвет ”, акцентира депутатът от ГЕРБ.

Работата на опозицията е да изисква от държавното управление да си съблюдава обещанията. ГЕРБ ще бъде градивна и взискателна съпротива, даде обещание Чолаков.

„ Ще пожелаваме поръчките за честност да бъдат спазени, европейският метод да стане част от нашия живот и създаване на мост над Силистра, който Кирил Петков даде обещание. Да не надяваме, че скоро няма да се готвим за нови избори, народът няма потребност от това. Ще се противопоставим обаче на диктата, на нарушаването на правилата на правовата страна. Липсва ми и юридическият спор ”, изясни той и добави, че позицията на ГЕРБ за зелените документи остава непроменена.

„ Искаме да тестваме принципността на това държавно управление. Зелените документи или ще важат за всички, или за никого ”, безапелационен беше Радомир Чолаков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР