Варенето на пара е техника за приготвяне на продукти, която

...
Варенето на пара е техника за приготвяне на продукти, която
Коментари Харесай

Как се варят зеленчуци на пара

Варенето на пара е техника за подготвяне на артикули, която може да бъде подготовка за друга термична обработка или директна консумация. Главно зеленчуците са вкусни и единствено варени, само че всичко е въпрос на усет.

Варенето на пара на зеленчуците се показва в слагането на зеленчуците в тенджера или различен бездънен съд с вряща вода. Между течността и продукта е хубаво да има решетка, с цел да няма допир посред им. Тенджерата се захлупва с похлупак. Получава се деликатна обработка, с помощта на която продуктите резервират сочността си, стават ароматни и вкусни, и резервират потребните си субстанции.

Тайната на обработката на пара се крие в това, че тя прониква в продукта, запазвайки и даже изостряйки неговите вкусови качества. Приятният мирис, който се образува, е плюс, който добавя прелестния краен резултат.

При варенето на пара, зеленчуците могат да бъдат цели или нарязани на едри части. Варят се, до момента в който омекнат, което е към 20 минути до половин час.

Ако имате специфичен апарат за готвене на пара, може да сложите зеленчуците на горния ред, а месото, рибата или различен артикул - на долния. Така ще сготвите изцяло ядене бързо и елементарно.

Ето и няколко съвета, с които може приготвите неустоимо вкусни зеленчуци на пара незабавно!

 Сварени на пара зеленчуци

Добавете обичаните си подправки, като магданоз, риган, копър, босилек. Те се допринесат за хубавия мирис. Докато е гореща, капнете няколко капки соев сос във вода. Всички сме пристрастени към неповторимия му усет. Бъдете сигурни, че ще направи чудеса със зеленчуците.

Обърнете внимание на зеленчуците, които ще задушавате. Ако има сладки измежду тях, като морков и чушка, да вземем за пример, авансово ги накиснете в балсамов оцет.

Може да сложите сок от лимон или резенчета. Лимонът се прибавя съвсем към всички ястия, придавайки им характерен усет.

Това прави и джинджифилът. Той дава пикантност и различим усет. Сложете резенчета от зеленчука на дъното на съда, в който задушавате останалите.

Прибавете чесън, с цел да предизвикате още повече апетита на своите близки. Той прибавя пикантност и е същинско прелъщение за небцето.

При поднасянето на зеленчуците на пара, може да ги овкусите със сол, черен пипер и зехтин. Така, те ще бъдат подготвени за директна и доста по-здравословна консумация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР