Въпросът за жилището е деликатен. Понякога роднините уж идват за

...
Въпросът за жилището е деликатен. Понякога роднините уж идват за
Коментари Харесай

Семеен конфликт

Въпросът за жилището е внимателен. Понякога роднините сякаш идват за малко, а остават за дълго време и стартират да считат вашия дом за собствен. Позната история?

Родителите на Михаил се разведоха. В фамилията имаше три деца. Брат му и сестра му се ожениха и сътвориха свои фамилии. Михаил не бързаше да се дами. Така той и майка му останаха да живеят дружно. Жената трансферира жилището на сина си.

С течение на времето делата на Михаил потръгнаха. Той се ожени за Карина, а тя му роди щерка. Но свекървата не харесваше снаха си.

Тя не изпитваше и особена обич към внучката си и не помагаше на младата майка. За нея тя беше натрапница в дребния им свят. Свекървата не искаше да се отдели от сина си. Карина се опита да изглади нещата, само че не се получи.

Те непрекъснато се караха. А Михаил се оказа сред двете. Понякога се намесваше в разногласието сред двете дами.

Изведнъж се случиха куп беди. В автомобилна злополука почина братът на Михаил. А сестра му, след дълги години на кавги със брачна половинка си-тиранин, реши да го напусне. Тя към този момент не беше млада. Нямаше къде да отиде, тъй че без да се замисли, се върна при майка си.

Родната щерка угаждаше на майка си за всичко, а снахата осъзна, че просто няма да й разрешат да живее обикновено с обичания си брачен партньор. Те не се поколебаха да разискват облеклото на Карина, заплатата й, външния й тип. И, несъмнено, фактът, че щерка й въобще не наподобява на Михаил.

Една вечер Емилия помоли баба си да й подаде още едно парче самун, на което баба й сподели, че ще си скапе фигурата. Леля й добави, че към този момент е късно.

В този миг дългогодишното самообладание на Карина се изпари. Тя помоли щерка си да излезе от кухнята. Момичето излезе, бършейки си сълзите.

Карина сграбчи чинията с хляба и с цялата си мощ я хвърли пред снаха си и свекърва си. Парчета летяха във всички направления. Карина беше неудържима.

“Съсипахте целия ми живот. Няма да разреша да сторите същото с детето ми. Утре отиваме да създадем тест за бащинство. Ако е позитивен ще си опаковате движимостите и ще се махнете от тук! Ясно ли се показах? ”

Майката, синът и дъщерята се спогледаха и единствено кимнаха.

Те в никакъв случай до момента не бяха виждали Карина толкоз ядосана. Михаил не знаеше какво да каже на жена си. Емилия радостно се затича към майка си, прегърна я мощно и прошепна: „ Гордея се с теб “. „ И аз с теб “, сподели Карина с усмивка на лицето, безусловно спокойна.

Вижте още: Бившата му другарка пристигна на сватбата и си отмъсти

Тестът удостовери, че Михаил е татко на Емилия. На майката и сестрата на Виктор не им оставаше нищо друго с изключение на да опаковат нещата си. Те мрънкаха понякога, само че даже не се сетиха да изискат амнистия от снаха си. Със сигурност знаеха, че тя няма да им елементарни. Карина постъпи вярно, въпреки и със забавяне.

Какво бихте създали на мястото на Карина? Бихте ли се осмелили да кажете на околните си да си тръгнат? Или ще продължите да бъдете търпеливи?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР