Въпреки значителното увеличение на цената на електроенергията, Община Сливен не

...
Въпреки значителното увеличение на цената на електроенергията, Община Сливен не
Коментари Харесай

Тревожно е финансовото състояние на ВиК-Сливен

Въпреки забележителното нарастване на цената на електрическата енергия, Община Сливен не обмисля въвеждането на режим на уличното осветяване все още. това оповестиха от общината, като цитират кмета Стефан Радев.

„ Нашата концепция е да не вкарваме режим на графика на осветлението, а по-скоро да търсим метод да си произвеждаме силата, която използваме. Вярвам в това и ще продължим да работим в тази посока “, показва кметът. Той напомня, че още през есента на предходната година, е бил издигнат въпросът за предстоящото фрапантно нарастване на разноските за електрическа енергия, което към този момент е реалност. По думите му при сегашните равнища на цените годишната сметка на общината ще се усили от 1 млн. на близо 3.5 млн. лв..

" Нямаме неизплатена фактура до момента. Ако предвидим някакви ограничения за спестовност, те ще бъдат управляем развой и решение “, сигурен е Стефан Радев. Той обаче показва паника във връзка с финансовото положение на ВиК-Сливен. Според информацията, насъбраните досега дължими суми от водното сдружение за ел.енергия възлизат на над 2 млн. лв..

" Не знам за какво не се приказва по тази тематика в страната, само че ВиК сдруженията са подложени на голям напън - сметката им за електрическа енергия е по-висока от месечните доходи от активността им, което основава важен риск за тях “, разяснява градоначалникът на Сливен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР