Въпреки заявката, че са тръгнали по по-демократичен път, талибаните продължават

...
Въпреки заявката, че са тръгнали по по-демократичен път, талибаните продължават
Коментари Харесай

Талибаните изгориха музикални инструменти. Били неморални frognews.bg

Въпреки поръчката, че са тръгнали по по-демократичен път, талибаните не престават консервативния си метод на ръководство. Според тях музикалните принадлежности предизвикват " честен крах " и вкарват в илюзия младежите. 

Изгореното музикално съоръжение е на стойност стотици долари. Голяма част от него е било събрано от сватбените зали в града. Сред инструментите са китара, два други струнни инструмента, хармониум и табла - тип тъпан - както и усилватели и високоговорители.

Откакто поеха властта над Афганистан талибаните постановат закони и разпореждания, които отразяват тяхната строга визия за исляма – в това число възбрана за стартиране на музика на публични места.

Основната част от драконовските ограничения удариха дамите в страната, които не се позволяват на публични места без хиджаб. На тийнейджърки и дами е неразрешено да влизат в учебни заведения и университети, а също по този начин им е неразрешено да влизат в паркове, детски площадки и фитнес зали. Миналата седмица хиляди салони за хубост бяха затворени в цялата страна, откакто управляващите решиха, че избрани преобразявания са прекомерно скъпи или неислямски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР