Въпреки влошените отношения на Съединените щати и Русия тук, на

...
Въпреки влошените отношения на Съединените щати и Русия тук, на
Коментари Харесай

Русия обмисля участието си в Международната космическа станция

Въпреки влошените връзки на Съединените щати и Русия тук, на Земята, Русия към момента обмисля разширение на присъединяване си в Международната галактическа станция до 2030 година, съгласно НАСА. Все отново може да минат няколко месеца, преди да има изясненост за формалната позиция на Русия.

НАСА и съветската държавна галактическа корпорация Роскосмос са двамата най-големи сътрудници на Международната галактическа станция през последните три десетилетия. Двете организации се договориха да работят дружно по МКС до 2024 година, само че в края на предходната година администрацията на Байдън разгласи желанията си да удължи програмата на галактическата станция до 2030 година Русия към момента не е дала публично единодушие за удължаването.

Сега присъединяване на Роскосмос в разширението стартира да наподобява малко евентуално, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари. В отговор на войната Съединени американски щати глобиха огромните промишлености на Русия, което провокира отвращение от страна на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин. В Туитър Рогозин насочи недомислени закани за бъдещето на МКС, намеквайки, че станцията може да се срине върху Съединените щати, в случай че Русия се отдръпна прибързано от програмата. Той също по този начин загатна за преразглеждане на партньорството със Съединени американски щати.

Но даже след целия този звук, Роскосмос явно не споделят твърдо „ не “ на разширението и даже може да го продължи. „ Всички наши интернационалните сътрудници, в това число Роскосмос, реализират прогрес в прекосяването към разширение на станцията до 2030 година “, сподели Кати Лудерс, асоцииран админ на галактическите интервенции в НАСА, по време на конференция, добавяйки, че всеки сътрудник на МКС би трябвало да премине през бюджетен развой и да получи дефинитивно утвърждение от държавното управление преди да бъде заложено удължаването. „ Но всички разбираме значимостта на това продължаващо партньорство, даже в в действителност, в действителност сложни времена “, сподели Лудерс.

Джоел Монталбано, програмен управител на НАСА за МКС, разиска вероятното удължение в Русия с представители на Роскосмос, до момента в който НАСА се приготвяше за завръщането на астронавта Марк Ванде Хей на съветска ракета " Союз " тази седмица. „ На равнище стратегия ние продължаваме полемиките и продължаваме да работим към 2030 година “, сподели по време на конференцията Дана Уайгъл, заместник-мениджър на програмата на Международната галактическа станция на НАСА.

Очаква се НАСА да получи отговор за проектите за уголемение в края на април или началото на май. Трудно е да се каже в какво положение ще бъдат връзките сред Русия и Съединените щати до този миг, само че към този момент има опция партньорството на страните в космоса да продължи.

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР