Въпреки възхищението си от вълнуващите явления от живота, Михаел Хутер

...
Въпреки възхищението си от вълнуващите явления от живота, Михаел Хутер
Коментари Харесай

Истината е илюзия ~ Михаел ХУТЕР

Въпреки възхищението си от вълнуващите феномени от живота, Михаел Хутер в никакъв случай няма да бъде присъединен към тълпата художници, заслонили късогледия си разум зад неопределената и неразбираема дума натурализъм. Очевидно за него въображението е най-драгоценният подарък, най-важната дарба и не са му нужни огромни старания, с цел да подклажда непрекъснато огъня му.

Картините на този немски художник са толкоз вълшебен, колкото са и странни. Хубавата картина, вярна и равностойна на фантазията, която я е извикала на живот, би трябвало да се прави по този начин, както е бил основан светът. Както мирозданието – такова, каквото го виждаме – е минало през доста етапи и всяка е допълвала предходната, по този начин и хармонично построената картина се състои от няколко наложени една върху друга картини, като всеки нов пласт придава на фантазията повече действителност и я издига с едно ходило по-близо до съвършенството.

„ За да предизвикам тези изображения, ми се наложи да развия техники, включващи моя метод на разбиране на литературата, изкуството, музиката, философията, науката, религията и псевдонауката, надалеч от мейнстрийм културата. Реалността не ме интересува, вероятността нещо да е истина, се показва единствено в капацитета му да подтиква мисълта ми. Според мен, по този начин или другояче истината е заблуда, която разбърквам с моите пристрастености, стремежи и страхове, след което изкарвам това, което се случва в бездната на моята персона назад на повърхността. “

Изображения: malarstwo.fineartexpress.pl

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР