Въпреки увеличения брой туристи и високите температури, туристическият сезон по

...
Въпреки увеличения брой туристи и високите температури, туристическият сезон по
Коментари Харесай

Властта се похвали, че за лято 2018 нямаме масов хранителен инцидент

" Въпреки нараствания брой туристи и високите температури, туристическият сезон по нашето Черноморие приключи без нито един всеобщ хранителен случай ", оповестиха през днешния ден от Българската организация по сигурност на храните.
 Ангелкова: България все по-малко е място за на ниска цена туризъм и от ден на ден - качествена дестинация  Ангелкова се зарече, че нашето море е чисто, а свободните зони на плажа - обезпечени
За миналия летен период агенцията е направила 4 552 изключителни инспекции отвън настоящия формален надзор. За откритите нарушавания са издадени 463 наставления и са връчени 82 акта за административни нарушавания.

За заличаване са ориентирани 655 кг храни от скотски генезис с изминал период на валидност, без етикетировка и без маркировка; 33 кг храни от неживотински генезис с изминал период на годност; 12 кг живи миди без етикет и документи за произход; 71 кг подготвена за консумация кулинарна продукция заради липса на документи за генезис и период на валидност. Временно е спряна активността на 6 обекта.

Най-честите установени несъответствия са по сградов фонд и оборудване; липса на регистрация по член 12 от ЗХ; търговия с храни без идентификационна маркировка за генезис и годност; по поддържане на Системите за ръководство на сигурността на храните (неактулизирани във връзка с нормативната уредба, нередовно водене на записи за входящ надзор, несъблюдение на мониторингови стратегии за надзор на хигиена и подготвен продукт).

Отчетени са също несъответствия на дейностите и предлагания подбор по отношение на позволените в издаденото уверение за регистрация по ЗХ; погрешно етикетиране на храните; взаимно предпазване на другите групи храни, изискващи друг температурен режим на съхранение; незадоволителна/лоша хигиена на обекта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР