Въпреки сложната политическа ситуация правителство ще има. Трябва да сме

...
Въпреки сложната политическа ситуация правителство ще има. Трябва да сме
Коментари Харесай

Цветанов прогнозира кабинет, но за кратко

Въпреки комплицираната политическа обстановка държавно управление ще има. Трябва да сме уверени обаче, че то няма да е с цялостен мандат. Това разяснява пред Националната телевизия някогашният втори в ГЕРБ и понастоящем ръководител на " Републиканци за България ", неявила се на изборите на 2 април, Цветан Цветанов.

Основният въпрос, който следва да си зададат, е какво би трябвало да създадат за страната и обществото си, България ще продължи да губи пари по линия на Плана за възстановяване и резистентност, сигнализира партийният водач.

" А с цел да получим тези пари, те са обвързани с 22 законодателни пакета, т.е. ние сме правно обвързани, с цел да получим тези пари. Знаем, че предходната година от 4 милиарда получихме 2,5 милиарда. 1,5 милиарда не получихме точно поради тези закони, които трябваше да бъдат признати ", сподели Цветанов.

Със сигурност щяло да става дума, ако има държавно управление, за некоалиционно и политическо такова, а експертно. " Мисля, че ГЕРБ няма да отиде в ясна обязаност с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, мисля, че ще го играят механически с третия мандат. Т.е. всички, загрижени за страната, да могат да поддържат програмно държавно управление ".

Той дефинира и като  " политически вярно "  решението, обявено на обща конференция (или по-скоро изказване без опция за въпроси) от страна на коалицията ПП-ДБ да не одобряват коалиция или колаборация с ГЕРБ. " Защото огромна част от този електорат, който ги поддържа, е анти-ГЕРБ. Ако те сега създадат нещо с ГЕРБ, това значи, че техният резултат на едни последващи предварителни избори, които ще са или скоро, или в период от 10 месеца или година, това значи, че те ще изгубят и това, което имат през днешния ден. "

Базисен проблем в акцията, видян от Цветанов, е, че се градели зидове, а не се говорило за общи цели. Именно това следвало да се направи - да се изведат 5-6 съществени целта, като да вземем за пример за какво била върната хартиената бюлетина, нараснала доста недействителните гласове.

" Републиканци за България ", които не се явиха на изборите, създали това съзнателно, става известно, само че подкрепили обединението ПП-ДБ, която в последна сметка финиширала втора. " Когато бяха предходните избори, ние взехме политическо решение да не се пилее гласът на десния гласоподавател, по тази причина подкрепихме " Промяната " и " Демократична България ". И нашите структури работиха за това ", показа тактиката си Цветан Цветанов.

Като проблем на Политическа партия обаче той уточни - фокусът им бил ориентиран главно върху локалните избори наесен, както и към огромните градове като София, Пловдив и Варна, като не се обръщало внимание на " същинската политическа игра и послания, които би трябвало да бъдат чути ".

Преекспонирано е мнението, че американското посолство натиска който и да било, с цел да се образува държавно управление, категоричен е Цветанов. " Никога до момента не са давали политически послания по какъв начин да бъде конфигурирано обещано държавно управление. За тях е значимо да имат стратегическо партньорство с България, да има България явен небосвод. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР