Въпреки положителните финансови резултати за третото тримесечие, цените на акциите

...
Въпреки положителните финансови резултати за третото тримесечие, цените на акциите
Коментари Харесай

Цената на акциите на AMD продължава да пада

Въпреки позитивните финансови резултати за третото тримесечие, цените на акциите на Advanced Micro Devices не престават да спадат, което стартира малко след публикуването на тримесечните доклади. Вчера бе маркирано внезапен спад в цената на скъпите бумаги на AMD, повода за която е публикуването на прогнозата на капиталовата банка Morgan Stanley, занимаваща се с “финансовото здраве” на чипмейкъра.

Според банката, акциите на AMD са надценени и през днешния ден се следи промяна на цената им. Както настояват от Morgan Stanley, настоящата година се оказа удобна за “червения” чипмейкър, само че обстановката доста ще се утежни през идната година. Рекордните продажби на графични карти от AMD преди всичко са предизвикани от “криптовалутната треска”, която ще премине към цялостен спад при започване на идната година. При това се отбелязва, че процесорите, въз основата на архитектурата Zen с по-ниската (в съпоставяне с решенията на конкурента) еднопоточна продуктивност не могат да обезпечат “достатъчен импулс” за повишаване на известността на решенията на AMD и към момента не е ясно какъв брой бързо компанията ще може да се пребори с разноските за тяхната разработка.

Според прогнозите на Morgan Stanley, търсенето на видеокартите Radeon от страна на копачите на криптовалути през идната година ще падне на половина, което ще понижи приходите на чипмейкъра с четвърт милиард $. В допълнение, търсенето на хибридни процесори за игровите конзоли през 2018 година ще спадне с към 5,5%, което също ще се отрази отрицателно върху финансовите индикатори на AMD.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР