Въпреки многото изследвания на тази тема, женският оргазъм все още

...
Въпреки многото изследвания на тази тема, женският оргазъм все още
Коментари Харесай

Какво точно се случва в тялото ви по време на оргазъм

Въпреки многото проучвания на тази тематика, женският оргазъм към момента си остава нещо мистериозно. Наистина ли съществуват вагинални оргазми? Ами G-точката и нейните секрети?

Науката обаче е съумяла да разкрие някои обстоятелства, по отношение на какво тъкмо се случва в мозъка ни до момента в който доближаваме връхната точка на удоволствието, а и по-късно.

По време на предиграта
Когато нещата стартират да се разгорещяват, нервите, които се намират към клитора, изпращат сигнали на мозъка, с цел да му “кажат ”, че докосването е прелестно. През това време зоните в мозъка, които са виновни за тревогата, страха и напрежението стопират да работят, с цел да блокират терзанията, които могат да ви попречат да достигнете оргазъм.

По време на самия оргазъм
Когато достигнете връхната точка, елементи от мозъка ви работят на цялостни обороти, а друга елементи изцяло се изключват. Една зона, която се намира в кортекса и е виновна за управлението на държанието, понижава работата си фрапантно. Това може би изяснява за какво по време на оргазъм дамите постоянно губят надзор.

 Какво тъкмо се случва в тялото ви по време на оргазъм

Малко по-късно хипоталамуса, който управлява някои биологични функционалности като телесна температура, апетит, предпочитание за сън, освобождава огромно количество окситоцин или “хормон на щастието ”. Това ни кара да се усещаме спокойни, да желаеме да се гушкаме и приказваме с половинката. Освен това усилва притока на кръв към органите и понижава риска от възпаления, което може би изяснява здравословните изгоди за дамите, които постоянно се отдават на оргазми, като да вземем за пример по-нисък риск от заболявания на сърцето и някои типове рак.

И по-късно
Притокът на неврохормони и ендорфини може да трае до пет минути след оргазъм. Нивата на пролактин, протеинът, отговорен за това да ни се спи и да се усещаме отпуснати доближават своя пик тъкмо по това време и могат да останат високи до час след секс, сочи изследване. Интересен факт е, че точно окситоцинът и пролактинът са отговорни за интервала на “презареждане ” при мъжете, през който те не могат да изпитат оргазъм още веднъж. Жените обаче нямат подобен интервал и могат да се насладят на няколко следващи оргазма, стига сътрудникът им да си свърши работата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР